top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura van Assema

Energie in huis

Bijgewerkt op: 18 apr. 2023


Soms is in een huis een bepaalde energie te voelen die vervelend aanvoelt, dat was ook in ons huis het geval.


Angst

Voordat ik op het pad van het mediumschap ging was ik bang voor die energie want wat was het, waren het geesten, en zo ja, wat wilden ze van ons?

We hebben er in de afgelopen jaren van alles aan gedaan en allerlei mensen om advies gevraagd. Er waren dingen die hielpen maar helemaal weg ging het nooit.


Blauwdruk

Door het mediumschap ging ik een hoop begrijpen, namelijk dat energie die je voelt op een plek een blauwdruk kan zijn van wat er gebeurd is in het verleden.

Nou wonen we in een oud huis wat vroeger een boerderij was en wisten we van een verhaal over iemand die zou zijn overleden en dat dat gebeurd was op de hooizolder die nu bij ons een slaapkamer is. Daar was die energie ook het sterkst te voelen.

Gek genoeg hadden we nooit eerder gevraagd wat er nou precies gebeurd was.

Begin van dit jaar was het weer bal in huis, niet slapen, onrustig zijn, het was niet te doen.


Verhaal

Door mijn opleiding familieopstellingen kwam ik er steeds meer achter hoeveel invloed niet verwerkte pijn in een familiesysteem kan hebben. Ik besloot eens naar het verhaal te vragen.

Het was een verhaal over verdriet, ruzie en schuldgevoel maar vooral over niet verwerkte pijn en die pijn was zelfs zoveel jaar later nog voelbaar in ons huis.

Na overleg met Sonja Elferink hebben we op haar advies een hele intense en zeer helende opstelling gedaan waarin we deze gebeurtenis weer zijn rechtmatige plek in de geschiedenis hebben gegeven.

Na de opstelling was duidelijk voelbaar hoe de energie veranderde, alsof het huis eindelijk kon uitademen, wat een rust is er sindsdien te voelen.

Heel bijzonder hoe mediumschap en familieopstellingen hierin samenkomen.50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page